Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου με φορείς του Νομού Ηλείας

19/11/2014
Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου με φορείς του Νομού Ηλείας

Γραφείο Τύπου

Αναπληρωτή Υπουργού

Τετάρτη 19/11/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη με θέμα: «Υγεία στο Νομό Ηλείας» πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Υπουργό Αναπληρωτή Λεωνίδα Γρηγοράκο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές: κ. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη (ΣΥΡΙΖΑ), Κοντογιάννης Γιώργος (ΝΔ), κ. Κουτσούκος Γιάννης (ΠΑΣΟΚ), κ. Μαρίνος Σπύρος (ΝΔ), κ. Τζαβάρας Κώστας (ΝΔ), ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Στην συνάντηση, ετέθη το θέμα του προσωπικού των δομών Υγείας, όπως και το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης των νοσοκομείων. Στην συνέχεια έγινε από πλευράς Υπουργείου πλήρης χαρτογράφηση του ανθρώπινου δυναμικού που θα ενισχύσει τις δομές Υγείας του Νομού. Πιο συγκεκριμένα, έχουν προκηρυχθεί:

  • -21 θέσεις αγροτικών γιατρών
  • -6 θέσεις επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. (4 στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, 2 στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας)
  • - 8 θέσεις επικουρικών γιατρών στο ΠΕΔΥ (ΠΕΔΥ, Μονάδα Υγείας Πύργου)
  • -29 θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας
  • -3 θέσεις κλάδου ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ (ΕΚΑΒ Πάτρας, Τομέας Ζαχάρως)

Ο κύριος Γρηγοράκος συζήτησε με τους βουλευτές και Δημάρχους τις περιοχής το ενδεχόμενο ενίσχυσης των κτιριακών υποδομών, όπως και τη λειτουργία της Μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Μετά από σχετική εισήγηση ο αν. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου θα ενισχύσει, όπου υπάρχει η δυνατότητα, τις κτιριακές δομές του Νομού.

Ο κ. Γρηγοράκος μετά το τέλος της σύσκεψης ανέφερε: « Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τους συναδέλφους βουλευτές όπως και τους δημάρχους που παρευρέθηκαν από το Νομό Ηλείας. Μου έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα, το οποίο σκοπεύουμε να επιλύσουμε με το νομοσχέδιο που έχουμε φέρει στη Βουλή, είναι αυτό της παράτασης θητείας των ιατρών που το επιθυμούν, το τονίζω αυτό, που το επιθυμούν, από τα 65, στα 67 έτη. Ευελπιστώ ότι θα κινηθούν σύντομα όλες οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και να προλάβουμε εντός του έτους την ψήφιση του νομοσχεδίου ώστε όλοι οι γιατροί που το 2015 συμπληρώνουν το 65ο έτος και το επιθυμούν, να κάνουν χρήση της ρύθμισης αυτής. Πρόκειται για μια σημαντική, καινοτόμα, στοχευμένη προσπάθεια που γίνεται με το νομοσχέδιο αυτό, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα, τη βελτίωση των συνθηκών και των παροχών στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας».