Ενημέρωση για μια σειρά από έργα που υλοποιούνται σε νοσοκομεία της χώρας

Ενημέρωση για μια σειρά από έργα που υλοποιούνται σε νοσοκομεία της χώρας

Image courtesy kkolosov pixabay.com

 

 

 

 

 

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

 

Αθήνα, 06-08-2018

 

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΥΜΑΓΔΟ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΕΣΕΙΣ…;

ΟΡΓΑΣΜΟ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΜΕΙΣ…!

 

Απέναντι στον ορυμαγδό της απαξίωσης, της κατασυκοφάντησης και της αήθους παραπλάνησης στα οποία έχει επιδοθεί αυτές τις ημέρες το παλιό και κατεστημένο πολιτικό προσωπικό της αντιπολίτευσης και στα οποία έχει λόγους και συμφέρον να καταφεύγει όσο πλησιάζει η μέρα απαλλαγής από μνημόνια και ασφυκτική επιτήρηση, αλλά και όσο πλησιάζει η ώρα που η Βουλή και η Δικαιοσύνη θα σφίξει τον κλοιό των πολιτικών και ποινικών ευθυνών γύρω του, η καλύτερη απάντηση παραμένει η παράθεση του κυβερνητικού έργου στην Υγεία τα τελευταία 3 χρόνια. Η παράθεση μιας προσπάθειας που καταβάλλεται απρόσκοπταμέσα σε συνθήκες χρηματοδοτικών περιορισμών, παρεμβολής κάθε είδους εμποδίων από ομάδες συμφερόντων που θίγεται η ασυδοσία τους και τέλος μιας πρωτοφανούς διαστρέβλωσης από ΜΜΕ που χάνουν τα υλικά οφέλη από την στήριξη της ασυδοσίας αυτής.

Ιδού λοιπόν μια συνοπτική σταχυολόγηση των όσων κάνουμε εμείς τις μέρες αυτές του Αυγούστου, του μήνα δηλαδή που στο φαύλο παρελθόν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παραδοσιακά αφιερωνόταν σε εκκεντρικές συναντήσεις «κορυφής» Υπουργών, επιχειρηματιών και μιντιαρχών σε πολυτελείς νησιωτικούς προορισμούς:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Εγκρίθηκε στις 1/8/2018 από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πολάκη η σκοπιμότητα για χρηματοδότηση από το ΠΔΕ 2018 του Υπουργείου Υγείας,της προμήθειας ενός Σύγχρονου Νευροχειρουργικού Μικροσκοπίου συνολικού προϋπολογισμού 280.000,00 € για τις ανάγκες της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΙ. Την ίδια ώρα, στο ΠΓΝΙ υλοποιούνται δράσεις ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του ηλετρομηχανολογικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού ύψους 2.645.500,00 € που αναβαθμίζουν ουσιαστικά τις υποδομές του και το αναδεικνύουν σε ένα πρότυπο Νοσοκομείο τριτοβάθμιου χαρακτήρα. 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μέχρι τις 10 Αυγούστου παραδίδονται 18 νέες πολυθρόνες αιμοκάθαρσης. Μέχρι τέλη Αυγούστου παραδίδονται 2 πλήρη HDσυστήματα βιντεο-λαπαροσκόπησης. Μέχρι 7 Σεπτεμβρίου φροντίζουμε να παραδοθούν ένας τομογράφος οπτικής συνοχής OCT και ένα νευροχειρουργικό μικροσκόπιο (μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η μετάθεση 1 Δ/ντή Νευροχειρουργού και η πρόσληψη 1 επικουρικού νευροχειρουργού).Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου φροντίζουμε για την παράδοση 7 σκιαλυτικώνλυχνιών με δορυφόρο τύπου led, καθώς και την ανάληψη εργασίας από 81 άτομα νοσηλευτικού-παραϊατρικού και λοιπού προσωπικού.

ΠΟΛΙΟΥΔΟΒΑΡΔΕΙΟ ΠΕΡΙΦ. ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΧΑΝΙΩΝ:Με την από 01.08.2018 ομόφωνη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου και έπειτα από την απόφαση Έγκρισης της Χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας και την συμβολή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ξεκινά η διενέργεια του δημόσιου Διαγωνισμού για την υλοποίηση της μελέτης που αφορά στην ανακατασκευή του κτιρίου του Περιφερειακού Ιατρείου στην Παλαιόχωρα. Με την ολοκλήρωση του έργου θα αναδειχτεί ένα αρχιτεκτονικό στολίδι για την περιοχή, που θα περιλαμβάνει σύγχρονα ιατρεία για το κοινό στο ισόγειο και χώρους διαμονής των ιατρών στον όροφο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Με αποφάσεις της 3ης Αυγούστου 2018 του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εγκρίνονται:η σκοπιμότητα εκτέλεσης του έργου: «Παρεμβάσεις ενεργειακήςαναβάθμισης των κτιρίων της Παλαιάς Πτέρυγας και των Εξωτερικών Ιατρείωντου Γ.Ν. Κοζάνης», προσεγγιστικού προϋπολογισμού 893.452,15€, καθώς και η έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών ασθενοφόρου, για το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λευκώνα Πρεσπών του Φορέα Π.Φ.Υ. Κ.Υ. Φλώρινας, αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (Μακεδονίας).Να σημειωθεί ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του παλαιού αξονικού στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης με την προμήθεια ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου, τη διάθεση ενός ψηφιακού μαστογράφου νέας γενιάς και πέντε καρεκλών αιμοκάθαρσης, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 €. Από την δε επιπρόσθετη επιχορήγηση/χρηματοδότηση500.000 € από το Υπουργείο Υγείας για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας με άλλα 500.000 ευρώ, σύμφωνα με τις ανάγκες θα διατεθούν 90.000 € για το «Μποδοσάκειο», 90.000 € για το Νοσοκομείο Φλώρινας, 105.000 για το Νοσοκομείο Γρεβενών και 215.000 για το ΝοσοκομείοΚαστοριάς (γυναικολογικός υπέρηχος για την μαιευτική κλινική, ουρολογικός πύργος και εύκαμπτο κυστεοσκόπιο για τα χειρουργεία της ουρολογικής και κλίβανος ατμού για το τμήμα αποστείρωσης).

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ: Με απόφαση (3-8-2018) του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εγκρίνεται από άποψη σκοπιμότητας η υλοποίηση του έργου: «Ανακατασκευή του χώρου των πλυντηρίων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς», αρμοδιότητας της 4ης Υ.ΠΕ. και με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 276.926,16€.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ»:Ολοκληρώθηκε αυτές τις ημέρες η εγκατάσταση του νέου συστήματος παραγωγής υπερκαθαρού νερού για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Το νέο σύστημα που είναι ελληνικής κατασκευής, βασίζεται στην on line παραγωγή νερού μέσω διπλής αντίστροφης ώσμωσης, καλύπτει τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές (European Pharmacopoeia, ANSI/AAMI) και αποτελεί καινοτόμο σύστημα στην επεξεργασία νερού για παραγωγή και αραίωση διαλυμάτων αιμοκάθαρσης, καθώς είναι το πρώτο στην Ελλάδα που εφαρμόζει θερμική απολύμανση τόσο στις μονάδες αντίστροφης ώσμωσης όσο και στον βρόγχο διανομής, διασφαλίζοντας έτσι αρίστης ποιότητας νερό και τις καλύτερες συνθήκες για τους ασθενείς. Το σύστημα λειτουργεί πλέον υπό την ευθύνη και επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του «Βενιζέλειου», η οποία εκπόνησε και τη σχετική μελέτη, ενώ το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς να επηρεαστεί ούτε μια ημέρα το πρόγραμμα αιμοκαθάρσεων των ασθενών.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:Από μια δημόσια συζήτηση που γίνεται τις μέρες αυτές στο νησί και που προκλήθηκε από πικρόχολα σχόλια της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Κέρκυρας, τεκμαίρεται ότι σήμερα, παρά τις παραιτήσεις και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, ο αριθμός των 101 ειδικευμένων ιατρών είναι ο μεγαλύτερος που είχε ποτέ στην ιστορία του το νοσοκομείο. Αναμένεται δε σύντομα η ολοκλήρωση των προσλήψεων σε επιπλέον 12 ειδικευμένους ιατρούς.Νέα τμήματα έχουν αναπτυχθεί όπως το τμήμα επειγόντων, στο οποίο εφημερεύουν μόνοειδικευμένοι ιατροί κάθε μέρα, και όχι ειδικευόμενοι όπως παλιά.Νέες εξετάσεις πλέον έχουν τη δυνατότητα να γίνουν, σε σχέση με την κατάσταση προ διετίας (μαγνητικές τομογραφίες, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ψηφιακές μαστογραφίες).Νέα μηχανήματα έχουν έρθει και λειτουργούν (καρδιολογικός υπέρηχος, σετ λαπαροσκοπικών επεμβάσεων κ.α.), ενώ άλλα είναι προ των πυλών (νέος αξονικός τομογράφος). Νέες λειτουργίες έχουν ενταχθεί στην καθημερινή χρήση εκσυγχρονίζοντας στην πράξη το νοσοκομείο και εξοικονομώντας πόρους για το νοσοκομείο (κατάργηση ακτινολογικών φιλμ), ενώ άλλες ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες (κατάργηση έγγραφης αλληλογραφίας πρωτοκόλλου).

Να σημειωθεί δε ότι τις προηγούμενες ημέρες και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, το «Ίδρυμα Ωνάση» στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την Κυβέρνηση προκειμένου να επανενταχθεί το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» στο δημόσιο σύστημα Υγείας προς όφελος του ελληνικού λαού, κατέθεσε ήδη σχετική προσφορά στην Τράπεζα Πειραιώς.

Εν κατακλείδι, έτσι απαντάμε εμείς στην καταστροφολογία που διασπείρουν καθημερινά οι νοσταλγοί της φαυλότητας και της διαφθοράς. Τους παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν, ούτε για τις προθέσεις μας ούτε για το απτό καθημερινό μας έργο στον χώρο της Υγείας.

Το Γραφείο Τύπου

του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη


επιστροφή