Απάντηση στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη νοσηλεία Βρετανού τουρίστα στο ΚΥ Παξών

Απάντηση στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τη νοσηλεία Βρετανού τουρίστα στο ΚΥ Παξών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ

& ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ

  

 

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάτρα, 31-08-2017

ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥ ΠΑΞΩΝ ΣΤΙΣ 29/8/2017

 

 Στις 29/8/2017 διακομίσθηκε στο ΚΥ Παξών, μετά από τροχαίο ατύχημα, ασθενής ο οποίος εξετάσθηκε από τον ιατρό του ΚΥ.

Μετά τον κλινικοεργαστηριακό έλεγχο ετέθη η διάγνωση του κατάγματος μηριαίου, χωρίς άλλα προβλήματα για τον ασθενή από το τροχαίο ατύχημα. Το ΚΥ Παξών διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, το οποίο πρόσφατα ενισχύθηκε με ψηφιακό εμφανιστήριο.  Ο θεράπων ιατρός δεν έκρινε σκόπιμο να γίνει ο απεικονιστικός έλεγχος σε αυτή τη φάση, δεδομένου ότι είχε την κλινική διάγνωση, το δε πλοίο της γραμμής ήταν έτοιμο προς αναχώρηση.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα   με το ασθενοφόρο στο    πλοίο     για την Ηγουμενίτσα, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο εφημερεύον  Παν/κό  Νοσοκ. Ιωαννίνων. Στο ΠΝ Ιωαννίνων ο ασθενής  αντιμετωπίστηκε επιτυχώς στην Ορθοπεδική κλινική.

Όσον αφορά τις συνθήκες μεταφοράς   με το  φερρυμπότ της γραμμής, το πρόβλημα του ασθενούς σε συνδυασμό με την γενική του κατάσταση δεν απαιτούσε συνοδεία ιατρού, κατά την εκτίμηση του θεράποντος ιατρού του ΚΥ. Γι’ αυτό το λόγο και προκειμένου να αποφευχθεί  η  πολύωρη  απουσία του ασθενοφόρου από το νησί,  ο ασθενής παρέμεινε σε φορείο κατά τη μεταφορά του με το πλοίο.


επιστροφή